کاهش سریع درد پریود

کاهش سریع درد پریود

4/5 - (2 امتیاز)

کاهش سریع درد پریود موضوعی است که در دوران پریود بسیار جست و جو می شود. هر کسی دوران پریود رو با علائم متفاوتی تجربه می‌کنه. بعضی از خانوم‌ها هیچ حس ناخوشایندی در دوران پریود خودشون تجربه نمی‌کنند اما مخاطب ما در این مقاله اون دسته از خانوم‌هایی هستند که دردها و اسپاسم عضلانی شدیدی رو در دوران قاعدگی خودشون تجربه می‌کنند. در این مطلب ما قصد داریم به شما آموزش بدیم که چطور با ورزش کردن، نوشیدن دمنوش و انجام یک سری کارها درد پریودتون رو کم کنید. اگر شما هم از پریود دردناک رنج می‌برید، احتمالا این مطلب می‌تونه این دوران رو براتون ساده‌تر کنه.

علت درد پریود

بسیاری از خانوم‌ها در دوران پریودشون دچار درد در قسمت کمر، شکم و ران‌ها می‌شوند. این درد ناشی از انقباضات ماهیچه‌های این محدوده است. انقباض‌ها برای این اتفاق می‌افته که به ریختن پوشش داخلی رحم کمک کنه. گاهی ممکنه همراه با این دردها دچار سردرد، حالت تهوع و علائم دیگری هم بشوید که این مسئله طبیعیه اما ممکنه انجام امور روزانه رو برای شما سخت‌تر کنه. شما می‌تونید با انجام یک سری کارها شدت این علائم رو کم کنید که ما در ادامه به اون‌ها اشاره می‌کنیم.

روش های درمان خانگی برای کاهش سریع درد پریود

 

روش های درمان خانگی برای کاهش سریع درد پریود

 

اگر براتون سواله که دقیقا چه چیزی باعث ایجاد درد در دوران پریود میشه مقاله ما رو با عنوان علت درد پریود بخونید. اما چه راهکارهای خانگی برای کاهش سریع درد پریود وجود داره؟

1. با روغن سطح شکم و کمرتان را ماساژ دهید

محققان متوجه شدند که استفاده از روغن‌هایی همچون میخک، اسطوخودوس، گل سرخ، مرزنجوش و دارچین می‌تونه درد دوران قاعدگی رو کاهش بده. البته بهتره که اون‌ها رو قبل از مصرف با روغن نارگیل مخلوط کنید تا روی پوستتون راحت‌تر پخش و جذب بشه. کمی از روغن رو کف دستتون بریزید و به آرامی روی سطح شکم و کمر خودتون به شکل دایره‌ای ماساژ بدهید. یک مطالعه عملی نشون داده که ماساژ درد اندومتریوز رو کمتر می‌کنه و عضلات رحم رو که دچار اسپاسم و گرفتگی شده رو شل می‌کنه.

 

2- دمنوش برای درد پریود

یک سری از گیاهان همچون رازیانه، بابونه، دارچین، شوید، نعناع و زنجبیل خاصیت ضد اسپاسم و درد دارند. شما می ‌تونید اون‌ها رو داخل چای سیاه بریزید و همراه با چند قطره لیموی تازه میل کنید. اما اگر به چای سیاه علاقه ندارید می‌تونید این گیاهان رو با آب جوش برای خودتون دم کنید و بخورید.

 

3. رژیم غذایی مناسب داشته باشید

امروزه متخصصان تغذیه رژیم‌های غذایی متفاوتی رو برای کاهش درد پریودی پیشنهاد می‌کنند اما اصول کلی اون اینه که غذاهای آماده و فرآوری شده رو کمتر مصرف کنید و در عوض گیاهان و فیبر بیشتری بخورید.
اگر دقیق‌تر بخواهیم به این مسئله بپردازیم باید بگوییم که خوردن میوه‌هایی و خوراک هایی همچون

  • توت
  • گوجه فرنگی
  • آناناس
  • آووکادو
  • روغن زیتون
  • بادام
  • گردو
  • عدس
  • برنج قهوه‌ای
  • ماهی
  • اسفناج
  • زردچوبه
  • زنجبیل
  • سیر

از شدت انقباض و التهابات رحمی کم می‌کنه.

خوراکی که درد پریود را تشدید می کند

  • قهوه
  • الکل
  • نوشابه
  • خوردن غذاهای شور و چرب مثل سیب زمینی سرخ کرده و بادمجان

می‌تونه علائم پریود رو تشدید کنه و نفخ ایجاد کنه. پس بهتره در این دوران از مصرفشون خودداری کنید.
ما در مقاله چرا خانوم‌ها در دوران پریود به خوردن خوراکی‌های شیرین علاقه مندند؟ به طور کامل در مورد هوس‌های خانوم‌ها در دوران پریود توضیح دادیم و برای کنترل اون‌ها به شما یک سری راهکار دادیم که می‌تونید اون رو دنبال کنید.
اگر در دوران پریودی هوس خوردن شکلات رو دارید، مقاله شکلات تلخ برای پریودی رو بخونید.

4. به میزان کافی آب بنوشید

کم آبی می‌تونه موجب افزایش دردهای شکمی بشه پس روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید. از طرفی خوردن آب گرم می‌تونه به انتشار خون در سرتاسر بدنتون کمک کنه و در نتیجه ماهیچه‌هاتون رو شل کنه و احساس اسپاسم کمتر اذیتتون کنه. اگر چندان به خوردن آب علاقه ندارید می‌تونید با خوردن میوه‌ها و سبزیجاتی که درصد آب فراوانی درون خودشون دارند مثل کاهو، کرفس، خیار و هندوانه، این کم آبی رو جبران کنید.

5. انجام طب فشاری

اگر از وارد شدن سوزن به بدنتون می‌ترسید، می‌تونید از طب فشاری به جای طب سوزنی استفاده کنید. در طب فشاری با وارد کردن فشار با انگشتان دست به نقاط خاصی از بدن، درد رو تسکین می‌دهند. برای این کار می‌تونید از بعضی از روغن‌ها همچون نعناع فلفلی، رازیانه و اسطوخودوس برای تاثیرگذاری بیشتر جهت ماساژ استفاده کنید. البته بهتره قبل از مصرف این اسانس‌ها رو با روغن هسته انگور یا بادام شیرین رقیق کنید. به عنوان نمونه به شکل دایره‌ای قسمت بالای مچ پا و روی ساق پاتون رو محکم ماساژ بدهید؛ این کار می‌تونه درد قاعدگی رو کمتر کنه.

6. چسب ضد درد یا کیسه آب گرم برای کاهش درد پریود بذارید

 

چسب ضد درد یا کیسه آب گرم برای کاهش درد پریود بذارید

 

شما می‌تونید برای شل شدن ماهیچه‌های شکمتون از چسب موضعی حاوی فنتانیل استفاده کنید. این چسب‌ها رو می‌تونید از داروخونه بخرید و به محلی که درد میکنه بچسبونید. چسب موضعی حاوی لیدوکائین هم موجوده که مدت زمان تاثیرش 4 ساعته و اگر درد شدیدتری دارید، بهتره از نوع فنتانیل استفاده کنید.البته اگر مدتی رو در خونه هستید و نیاز به جا‌به‌جایی ندارید می‌تونید از کیسه آب گرم یا کیسه‌های ژله‌ای برقی استفاده کنید. به طور کلی گرما سبب افزایش گردش خون و در نتیجه کاهش درد میشه.

7-دوش آب گرم بگیرید

آب گرم انقباضات لگن، کمر و شکم شما رو کم میکنه. دقت کنید که در مدت زمانی که حمام هستید حتما ایستاده باشید و کف حمام یا وان ننشینید. اگر می‌خواهید علت اون رو بدونید مقاله حمام در دوران پریودی رو بخونید.

8- تغییر شکل خوابیدن

تحقیقات نشون داده که اگر به شکل یک جنین بخوابید، درد پریودتون کمتر میشه. احتمالا علت این اتفاق هم اینه که در وضعیت جنین، فشار وزنی روی شکم و کمرتان وجود نداره.

9- داشتن ارگاسم

ارگاسم واژینال تمامی اعصاب و نخاع بدن خانوم‌ها رو تحریک می‌کنه و باعث ترشح هورمون‌های شادی‌آور و آرامش بخش همچون اندورفین و اکسیتوسین میشه. این هورمون‌ها در کاهش درد پریود تاثیر بسزایی دارند. ما در خصوص تاثیرات رابطه جنسی در دوران پریود به طور مفصل در مقاله آیا داشتن رابطه جنسی منظم به کاهش درد پریود کمک می‌کند؟ برای شما توضیح داده‌ایم.

10- از استرس دوری کنید

استرس می‌تونه اسپاسم عضلات رو شدیدتر کنه. شما می‌تونید با انجام مدیتیشن، یوگا، تمرین‌های ذهن آگاهی و تنفس‌های دم و بازدم عمیق و شکمی، استرس خودتون رو کم کنید. کافیه چشم‌هاتون رو ببیندید و بی‌حرکت در محیطی آروم دراز بکشید و فقط به صدای نفس‌های خودتون گوش بدید و سعی کنید به هیچ چیز فکر نکنید.

 

11- ورزش برای کاهش درد پریود

 

ورزش برای کاهش درد پریود

 

نتیجه یک تحقیق در سال 2018 نشون داد که انجام ورزش هوازی سبک، پیاده روی، یوگا و حرکات کششی به مدت 15 دقیقه در دوران پریود می‌تونه گرفتگی عضلانی دوران پریود رو کم کنه. شاید به نظر ایده خوبی نباشه که به محض پریود شدن شروع به ورزش کنید اما واقعیت اینه که مطالعات علمی نشون داده که ورزش باعث ترشح هورمون اندورفین میشه. اندورفین علاوه بر ایجاد احساس شادی، میتونه درد و گرفتگی در دوران پریود رو کمتر کنه.
به عنوان نمونه حرکات یوگایی مثل حالت گربه و گاو، حالت کودک خوشحال و حالت کبرا میتونه درد کمر و قاعدگی رو کاهش بده.

12. مراجعه به پزشک و درمان دارویی

وقتی دردهای قاعدگی شدیده چیکار باید کرد؟ اگر روش‌های خانگی برای کاهش درد پریود به شما کمک نمی‌کنه به پزشک زنان مراجعه کنید تا علائم شما رو بررسی کنه. در بعضی موارد درد شدید ناشی از پریود می‌تونه بخاطر مشکلاتی همچون بیماری التهابی لگن، آندومتریوز، فیبروم رحم و آدنومیوز باشه که بسته به نوع مشکل شما دکتر براتون داروهای متفاوتی رو تجویز می‌کنه.
اما معمولا در این موارد داروهایی همچون قرص‌های غیر استروئیدی، ناپروکسن، ضدبارداری، مفنامیک اسید، ترنسید و غیره برای کاهش درد پریود تجویز میشه. البته این امکان هم وجود داره که مشکل شما با تجویز مکمل و ویتامین‌هایی همچون امگا 3، ویتامین E و منیزیم ویتامین D کلسیم حل بشه. ممنون که تا پایان این مقاله همراه ما بودید. اگر راه حلی برای کاهش سریع درد پریود دارید که ما در اینجا نگفتیم، ممنون می‌شویم که اون رو در قسمت نظرات برای ما بنویسید.

منابع:

پنبه ریز

https://www.healthline.com/health/womens-health/how-to-get-rid-of-cramps#takeaway

https://www.healthline.com/health/womens-health/menstrual-cramp-remedies#see-a-doctor

https://www.houstonmethodist.org/blog/articles/2021/sep/menstrual-cramps-5-tips-for-getting-relief-from-period-pain/#:~:text=Apply%20heat&text=Using%20a%20heating%20pad%20or,go%20way%20to%20get%20relief.

https://www.healthpartners.com/blog/13-ways-to-stop-period-pain/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *