رنگ خون قاعدگی و 6 نکته ای که درباره سلامتی شما می گوید
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت سیمرغ، آن چه می تواند برای یک زن طبیعی باشد ممکن است برای دیگران طبیعی نباشد، تعدادی تغییرات بیرونی وجود دارد که باید نسبت به آنها حساس باشید به خصوص وقتی صحبت از “رنگ خون دوره پریودتان” به میان می آید.
در ادامه مقاله 6 نکته ای که رنگ خون پریودتان در مورد سلامتی شما می گوید را مطالعه می کنید:
1. اگر متمایل به رنگ صورتی است …
به گفته مارگارت رومرو Margaret Romero پرستار بخش پزشکی مستقر در نیویورک، ممکن است سطح استروژن در بدن شما پایین باشد. به خصوص اگر این رنگ صورتی با یک جریان روان تر (سبک تر) از حد معمول همراه باشد، یا اینکه شما یک دونده باشید. مطالعات نشان داده است ورزش بیش از حد می تواند سطح استروژن را که می تواند دوره قاعدگی یا پریود شما را نامنظم کند، و حتی گاهی اوقات باعث قطع شدن قاعدگی یا پریود و علایم آن می شود را کاهش می دهد. ( این برای ورزشکاران زن حرفه ای غیرمعمول نیست که تخمک گذاری شان متوقف شود.)
البته این مسئله مشکل جدی ای به نظر نمی رسد ( کدام زنی بوده که تا به حال یکی دو دوره پریود نشده باشد؟ ) سطح پایین استروژن در صورتی که درمان نشود، خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد. پس اگر اخیرا تمریناتتان را برای ماراتن شروع کرده اید و یا برای اولین بار است که ورزش می کنید یا ورزشتان را سنگین تر کرده اید و ناگهان رنگ پریودتان یا تکرار آن کم شده با پزشکتان مشورت کنید.
به گفته رومرو یکی از علل بالقوه صورتی رنگ شدن خون قاعدگی یا پریود می تواند تغذیه نامناسب، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، یا یائسگی باشد، که قبل از آن تخمدن ها استروژن کمتری تولید کرده و بدن را آماده دوران یائسگی می کنند. ( به طور کلی حدود 4 یا 5 سال قبل از یائسگی رخ می دهد. )
2. اگر آبکی به نظر می رسد…
شما ممکن است یک کمبود تغذیه ای داشته باشید. به گفته دکتر الیسه دویک Alyssa Dweck استادیار بالینی دانشکده پزشکی Mount Sinai در نیویورک، قاعدگی یا پریود رقیق و سفید رنگ می تواند نشانه ای از کم خونی شدید باشد به خصوص اگر متوجه شوید که قاعدگی شما نسبت به حالت معمول کم تر و کم تر می شود در حالی که خون ریزی شما قبلا سنگین تر و بیشتر بود. اگر بعد از دو سه دوره بررسی نگران این مورد هستید بهتر است با پزشکتان مشورت کنید تا کمبود های تغذیه ای شما تست شود.
البته گاهی اوقات مشکلات پیچیده تری رخ می دهد، کمبود آهن به جای کم شدن منجر به سنگین شدن قاعدگی می شود. ( مطالعه ای که در سال 2014 روی 236 زن فنلاندی با دوره های پریود سنگین انجام شد، مشخص کرد که 27 درصد فقر آهن و 60 درصد کم خونی شدید داشته اند) اگر پد یا نوار شما در عرض کمتر از یک ساعت آغشته می شود یا شب مجبورید چندین بار برای تعویض پد یا تامپون بیدار می شوید و یا به طور منظم احساس خستگی و گیجی دارید ممکن است سلامتتان به علت کمبود آهن در خطر باشد.
3. اگر به رنگ قهوه ای تیره است …
ممکن است تکه های قدیمی از جداره رحم در بدنتان باقی مانده باشد که فقط حالا در حال خروج از بدن شما باشد. ولی وحشت نکنید: به گفته دویک این مسئله طبیعی است. ما مطمئن نیستیم چرا این اتفاق می افتد ولی گاهی اوقات خون مدتی در جایش باقی مانده و کم کم از بدن خارج می شود. این تکه ها زمان زیادی برای اکسید شدن دارند، به همین دلیل به رنگ قهوه ای یا سیاه درمی آیند. ( فقط اگر چنین علائمی در قاعدگی خود مشاهده کردید با پزشک مشورت کنید. )
دیواره رحم هر کسی در دوره های مختلف با روندهای متفاوتی می ریزد ( هر قاعدگی مانند دانه های برف منحصر به فرد است. ) ولی در اکثر اوقات دیدن مقداری خون قهوه ای تیره در اوایل قاعدگی یا نزدیک به انتهای آن دلیلی برای نگرانی ندارد.
4. اگر شبیه مربای قرمز رنگ غلیظ با لخته های بزرگ است …
ممکن است سطح پروژسترون کم و استروژن بالا داشته باشید. به گفته دویک در حالی که در برخی موارد لخته شدن خون طبیعی است ولی اگر لخته ها به اندازه یک چارک با بزرگتر باشند می تواند نشان دهنده عدم تعادل جدی هورمونی باشد. رومرو پیشنهاد می دهد مصرف لبنیات، سویا و شکر را کاهش داده و ببینید آیا تغییری در قاعدگی تان رخ می دهد یا خیر.
احتمال دیگر می تواند فیبروئید های رحمی باشد که اغلب خوش خیم هستند ولی می توانند دردناک باشند به طوری که اعث ایجاد سنگینی در پشت سر و لخته های بزرگ در دوره قاعدگی شوند که بهتر است در این صورت برای انجام سونوگرافی به دکتر مراجعه کنید.
****پروژسترون Progesterone : یکی از هورمونهای جنسی زنانه است.
پروژسترون در طی چرخه تخمک گذاری طبیعی از جسم زرد ترشح میشود
و قطع آن موجب شروع قاعدگی میشود.
در زمان بارداری نیز این هورمون ترشح میشود.
مقدار اندکی هم از غده فوق کلیوی آزاد میشود.
از پروژسترون در پزشکی در پیشگیری از حاملگی، سقط، درمان آمنوره،
هورمونتراپی در زنان یائسه و … استفاده میشود.****
5. اگر ترکیبی از خاسکتری و قرمز باشد …
ممکن است عفونت STD/STI داشته باشید.
به گفته دویک ممکن است بوی ناخوشایند و زننده ای را هم تجربه کنید.
برای معاینه به پزشک مراجعه کنید تا تحت درمان قرار بگیرید.
****STD مخفف بیماری منتقله آمیزشی (Sexually Transmitted Disease)
و STI مخفف عفونت منتقله آمیزشی Sexually Transmitted Infection است.
این دو، بیماریهایی هستند که میتوانند از طریق انواع متفاوت تماس جنسی گسترش یابند.
بخش اعظم آنها در زمان تشخیص زودهنگام قابلدرمان بوده و قابل تست و آزمایش هستند.
عدم انجام آزمایش میتواند عواقب ناراحتکنندهای را به همراه داشته باشد.****
زنانی که دچار سقط جنین شده اند
گاهی اوقات متوجه تکه هایی خاکستری رنگ که شبیه تکه های جگر سیاه است می شوند
پس اگر فکر می کنید
احتمال بارداری یا سقط جنین در شما وجود دارد بهتر است به پزشکتان مراجعه کنید.
6. اگر روشن و به رنگ کرن بری است …
شما ممکن است یک پریود منظم سالم داشته باشید.
باز هم باید خاطر نشان شویم که ” عادی ” برای هر شخصی شکل های متفاوتی دارد
ولی به طور کلی صحبت از یک جریان قرمز روشن
که کمی به رنگ گیلاس است می تواند نشان دهنده علایم سلامتی در بدنتان باشد.