برای پیشگیری از یائسگی زودرس چه بخوریم چه نخوریم؟

تیم محتوای پنبه‌ریز

تیم خلاق بازاریابی محتوای پنبه‌ریز تحقیقات زیادی را انجام می دهد تا بهترین محتوا را برای شما آماده کند.

ما در شبکه‌های اجتماعی

Rate this post

 

برای پیشگیری از یائسگی زودرس چه بخوریم چه نخوریم؟

یائسگی زودرس مشکلی است که برخی خانم‌ها به دلایل ژنتیکی یا محیطی آن را تجربه می‌کنند
 
یائسگی زودرس یکی از مشکلاتی است که برخی خانم‌ها به دلایل ژنتیکی یا محیطی آن را تجربه می‌کنند و زندگی‌شان تحت تاثیر آن قرار می‌گیرد. گاهی نیز عوارض یائسگی مانند گرگرفتگی و تغییرات هورمونی، می‌توانند خانم‌های یائسه را در سنین پایین‌تر کلافه کنند.
تا همین چند دهه گذشته، محققان گمان می‌کردند یائسگی زودرس، تنها به دلایل ژنتیکی اتفاق می‌افتد اما به تازگی مشخص شده عوامل محیطی مانند استرس یا قرار داشتن در معرض محصولات شیمیایی مختلف هم می‌توانند حدود 2 تا 4 سال سن یائسگی را (حتی در افرادی که سابقه یائسگی زودرس در خانواده آنها وجود ندارد) جلو بیندازند.
از این رو، در «سفره سالم» این هفته به بررسی عوامل تغذیه‌ای و محیطی مختلفی که می‌توانند در پیشگیری از یائسگی زودرس و کنترل عوارض آن نقش داشته باشند، می‌پردازیم.
علایم یائسگی زودرس
• گرگرفتگی
• تعریق شبانه
• عادت ماهانه نامنظم
• حساسیت‌پذیری بالا
• خارش پوست
• خشکی واژن
• خشکی غیرطبیعی پوست، چشم و دهان
• کاهش مفرط میل جنسی
• درد مفاصل
• گرفتگی‌های عضلانی
به تمام خانم‌های بالای 30 سال توصیه می‌شود مصرف جو، گندم سیاه یا چاودار، سویا، شبدر، رازیانه، نخود و لوبیا قرمز را به‌عنوان منابع غذایی غنی از استروژن در برنامه غذایی هفتگی خود داشته باشند و از مصرف لبنیات کم‌چرب و ماهی هم غافل نشوند

بایدها

1. لبنیات کم‌چرب: محققان با بررسی چند ساله خانم‌های در سن یائسگی یا آنهایی که سابقه خانوادگی یائسگی زودرس را داشتند، دریافتند که مصرف روزانه 2 تا 3 واحد از لبنیات کم‌چرب، مخصوصا پنیر، شیر و ماست کم‌چرب، می‌تواند یائسگی را تا حداقل 5/3 سال در آنها به تعویق بیندازد. آنزیم‌های موجود در شیر گاو، می‌توانند با افزایش سطح استروژن خون باعث پیشگیری از یائسگی زودرس ‌شوند.
2. خوراکی‌های حاوی استروژن: مصرف منظم انواع مواد غذایی حاوی استروژن از 30 سالگی به بعد، می‌تواند هم باعث پیشگیری از یائسگی زودرس شود و هم عوارض ناشی از یائسگی را تا حدی کنترل کند. از این رو، به تمام خانم‌های بالای 30 سال توصیه می‌شود مصرف جو، گندم سیاه یا چاودار، سویا، شبدر، رازیانه، نخود و لوبیا قرمز را به‌عنوان منابع غذایی غنی از استروژن در برنامه غذایی هفتگی خود داشته باشند. این خوراکی‌ها با بالا بردن سطح استروژن بدن، به پیشگیری از چاقی‌ موضعی شکم (در اثر تجمع چربی ناشی از کمبود استروژن) در خانم‌های یائسه کمک خواهند کرد.
3. ماهی: یکی از مشکلات رایجی که معمولا یائسگی زودرس برای خانم‌ها ایجاد می‌کند،
خشکی مفصل یا خشکی واژن ناشی از آن و در نتیجه،
سخت شدن رابطه زناشویی برای آنهاست. محققان آمریکایی به این گروه از خانم‌ها توصیه می‌کنند
حتما مصرف هفته‌ای 2 مرتبه از ماهی‌های چرب را در برنامه غذایی‌شان داشته باشند.
اسیدهای چرب امگا3 موجود در این ماهی‌ها به نرم‌تر شدن مفاصل و حتی نرمی واژن کمک می‌کنند
و باعث می‌شوند تحمل عوارض ناشی از یائسگی زودرس، ساده‌تر شود.
مصرف انواع مواد غذایی حاوی استروژن از 30 سالگی به بعد،
می‌تواند باعث پیشگیری از یائسگی شود
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *