راهکارهایی برای کاهش درد دوران قاعدگی

آنچه در این مجله می خوانید

Rate this post

  راهکارهایی برای کاهش درد دوران قاعدگی

 1- تغییر رژیم غذایی: کم کردن مواد غذایی پرچرب و افزایش مصرف سبزی ها در رژیم غذایی می تواند به کاهش درد دوران قاعدگی کمک کند. آلدو پالمیری، استاد دانشگاه (UCLA) معتقد است رژیم غذایی کم چرب و گیاهی، نه تنها برای سلامتی مفید است بلکه به طور کلی باعث کاهش التهاب های بدن می شود.
2- مصرف مسکّن های مناسبت: معمولا بسیاری از افراد ترجیح می دهند برای کاهش درد خود به داروها پناه نبرند. به گفته دکتر پالمیری مصرف متعادل داروهای غیراستروییدی و ضدالتهاب مثل ایبوپرفون یا ناپروکسن می تواند در کاهش درد به شما کمک کند. در دوران قاعدگی بر اثر آزاد شدن موادی به نام پروستا گلاتدین ایجاد می شود که این داروها باعث کاهش تولید این ماده می شوند و به طور کلی درد و التهاب را کم خواهندکرد.

3- مصرف دم نوش: تحقیقات نشان داده مصرف بعضی از انواع دم نوش در کاهش درد قاعدگی موثر است. چون بعضی از گیاهان می توانند مانند استروژن عمل کنند. با این حال ار سابقه مصرف داروهای رقیق کننده خون یا سرطان های ناشی از هورمون را دارید، پیش از مصرف این دوم نوش ها با پزشک خود مشورت کنید.
طبق تحقیق انجام شده در (University of Maryland Medical Center) یکی از دم نوش هایی که برای کاهش درد قاعدگی مناسب است، این گونه تهیه می شود؛ دو قاشق چای خوری چوب دارچین را به همراه یک لیوان آب بجوشانید، سپس به مدت 15 دقیقه دم نوش حاصل شده را هم بزنید و سه وعده در طول روز میل کنید اما اگر از داروهایی مثل قرص های فشار خود یا لیتیوم استفاده می کنید، حتما پیش از نوشیدن دم نوش با پزشک خود مشورت کنید. اضافه کردن نعنا به دم نوش هم برای کاهش درد موثر خواهدبود.

4- روغن ماهی و ویتامین B1: براساس تحقیقات منتشرشده در نشریه (Global Journl of Health Science) یکی دیگر از راه های طبیعی برای کاهش درد دوران قاعدگی، مصرف مکمل های روغن ماهی، ویتامین (B1) یا هردوی آن هاست.
5- ماساژ با روغن گیاهی: طبق مطالعات منتشر شده در نشریه (Journal of Obstetrics and Gynaecology Research) استفاده از روغن های گیاهی و ماساژ می تواند در کاهش درد دوران قاعدگی موثر باشد و زنانی که از روغن های گیاهی مثل روغن زیتون برای ماساژ استفاده کرده بودند، طی یک الی دو روز بعد، درد کمتری داشتند.
6- استفاده از کیسه آب گرم: طبق گفته دکتر پالمیری، استفاده از کیسه آب گرم به اندازه مصرف داروی ایبوپروفن برای کاهش درد تاثیرگذار خواهدبود.
7- بالابردن سطح ایندورفین بدن: ترشح ایندروفین در بدن به کاهش درد قاعدگی کمک می کند. داشتن رابطه زناشویی رضایت بخش یا انجام ورزش می تواند باعث افزایش ترشح ایندورفین در بدن شود. مطمئنا ورزش در دوران قاعدگی سخت به نظر می رسد، اما انجام حرکات ورزشی مناسب در کاهش درد به شما کمک خواهدکرد. برای این که حکرات مناسب ورزشی را بیابید، می توانید از متخصص کمک بگیرید.
8- رژیم غذایی منیزیم دار: براساس تحقیقات دکتر جارا سیمز، استادیار دانشگاه کالیفرنیا، مصرف منیزیم در رژیم غذایی از جمله مورادی است که در کاهش درد قاعدگی تاثیرگذار است. می توانید از مواد غذایی یا مکمل های منیزیم دار استفاده کنید. منیزیم در تنظیم عملکرد اعصاب و ماهیچه ها موثر است. برای مثال، 30 گرم بادام یا نصف پیمانه اسفناج پخته حاوی 80 میلی گرم منیزیم است.

قاعدگی نامنظم
فاصله بین هر قاعدگی معمولا در بیشتر خانم ها بین 23 تا 35 روز است.
یک زن ممکن است تنها یک الی چهار بار در سال خونریزی داشته باشد
یا امکان دارد دو الی سه بار در ماه خونریزی همراه با لکه بینی را تجربه
و همراه با آن، مقدار زیادی خون دفع کند. عوامل زیادی می تواند علت بروز قاعدگی نامنظم باشد.
•    کاهش یا افزایش وزن به مقدار زیاد
•    ورزش بیش از حد
•    سوءتغذیه (رژیم غذایی سرشار از کربوهیدارت)
•    استعمال دخانیات
•    مصرف مواد مخدر
•    کافئین
•    بی نظمی در خوردن غذا
•    استرس بیش از حد
•    تخمدان پلی کیستیک
•    ناهنجاری های رحمی
•    ناهنجاری های هورمونی مرتبط با پری منوپاز
•    شیمی درمانی
•    سقط جنین
•    قرار داشتن در دوران شیردهی
•    مشکلات مربوط به ناهنجاری در عملکرد تیرویید

 تحقیقات نشان داده مصرف بعضی
از انواع دم نوش در کاهش درد قاعدگی موثر است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *