آنچه در این مجله می خوانید
Toggleعلل، علائم و درمان عفونت قارچی
نحوۀ ابتلا
عفونت قارچی که به آن کاندیدیازیس هم می گویند، یک بیماری رایج واژن است که به وسیلۀ قارچ کاندیدا آلبیکنس به وجود می آید. در ناحیۀ واژن همیشه تعدادی قارچ و باکتری یافت می شوند. وقتی همه چیز خوب پیش می رود، قارچ تحت کنترل باکتری های مفید است. مواقعی که بالانس طبیعی باکتریایی واژن تغییر می کند، قارچ فرصت رشد و ایجاد عفونت را پیدا خواهد کرد.
بروز عفونت قارچی علل فراوانی دارد. برخلاف باور عموم، محصولات معطر نقشی در ایجاد عفونت قارچی ندارند. در این جا لیستی از شرایط، رفتارها و داروهایی که قادر به ایجاد عفونت قارچی هستند، آورده ایم:
- آنتی بیوتیک ها
- قرص های ضد بارداری خوراکی
- پوشیدن لباس های تنگ، جوراب شلواری و مایوی خیس که محیط مناسبی برای رشد و تکثیر قارچ فراهم می نمایند.
- استفادۀ زیاد از دوش واژینال
- استفاده از IUD
- بارداری
- دیابت
روش درمان
به محض مشاهدۀ علائم عفونت قارچی به دکتر مراجعه نمایید. او می تواند شرایط شما را بررسی کرده و توضیحات بیشتری به شما بدهد. در نوبت های بعدی (بعضی از خانم ها عفونت عود کننده دارند)، می توانید از داروهایی که از داروخانه تهیه می کنید، استفاده کنید. از شیاف و یا پماد واژینال ضد قارچ استفاده نمایید. دکتر می تواند اگر ترجیح می دهید، برای شما یک داروی خوراکی تک دوز نیز تجویز نماید. در هر دو حالت حتما دارو ها را تا انتها، طبق دستور مصرف نمایید وگرنه عفونت عود خواهد کرد.
اگر علائم عفونت حتی پس از اتمام دورۀ درمان، ادامه دارد و یا با درد شکم، انقباض و تب ولرز همراه است حتما باید به پزشک مراجعه نمایید. این علائم می تواند نشان دهندۀ نوع دیگری از عفونت واژینال باشد. در حین درمان از یک Pantyliner ویا نوار بهداشتی Always بسیار نازک استفاده نمایید تا ترشحات و یا اضافۀ داروهایی که از واژن خارج می شود را جذب نمایند.
نکاتی برای پیشگیری از عفونت قارچی
جهت جلوگیری از ابتلا به عفونت قارچی در آینده، به نکات زیر توجه نمایید:
- از شلوارهای تنگ ویا جوراب شلواری کمتر استفاده نمایید.
- از لباس زیر نخی استفاده نمایید.
- از دوش واژینال زیاد استفاده ننمایید.
- هنگام حمام کردن از آب داغ استفاده ننمایید.
- لباس زیر خیس، لباس های ورزشی و مایوی خیس را به سرعت تعویض نمایید.
- پد یا تامپون خود را در حین قاعدگی، زود به زود تعویض نمایید.