آنچه در این مجله می خوانید
Toggleبا تهوع دوران بارداری چه کنیم؟
اگر درمان خانگی حالت تهوع در بارداری به کاهش علائم تهوع بارداری کمکی نکرد و یا اگر به مدت بیش از 24 ساعت قادر به مصرف هیچ گونه از مایعات نبودید باید به پزشک مراجعه کنید. هم چنین اگر استفراغ و تهوع قطع شده و دوباره ایجاد می شود به گونه ای که بیش از حد معمول باشد، یا اگر تهوع بارداری با علائم زیر همراه باشد باید با پزشک خود تماس بگیرید:
- تب
- درد در ناحیه شکم
- سردرد
وقتی استفراغ و تهوع در بارداری به طور مداوم ادامه می یابد و شما علائم مبنی بر کم آبی را دارید باید به بخش اورژانس مراجعه کنید:
- سرگیجه
- ضعف
- خستگی
- تب
- اسهال
- درد در ناحیه شکم
تشخیص تهوع بارداری:
پزشک ممکن است نمونه ادرار شما را به منظور وضعیت کتون ها مورد بررسی قرار دهد، کتون ها ترکیبات شیمیایی هستند که در اثر دهیدراسیون (کم آبی) در بدن یافت می شوند. در موارد شدید، پزشک از شما نمونه خون می گیرد تا میزان قند خون، الکترولیت ها (سدیم، پتاسیم، کلراید و بی کربنات)، عملکرد کبدی و یا میزان برخی هورمون ها را بررسی کند.
این تست ها به پزشک در تعیین میزان کم آبی بدن تان کمک خواهد کرد. هم چنین با استفاده از این تست ها پزشک می تواند تصمیم گیری کند آیا شرایط دیگری غیر از بارداری سبب تهوع و استفراغ شما شده است یا خیر (مانند عفونت مجاری ادراری، هپاتیت یا سنگ کیسه صفرا).
بسته به این که چند وقت از بارداری شما می گذرد پزشک وضعیت سلامت فرزندتان را با شنیدن صدای ضربان قلب او و با استفاده از ابزاری به نام داپلر و یا با اولتراسونوگرافی بررسی می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با صدا قلب جنین به مطلب زیر مراجعه نمایید:
- مانیتورینگ قلب جنین – صدای ضربان قلب جنین
تشخیص استفراغ شدیدحاملگی تنها در صورتی انجام می گیرد که سایر بیماری های احتمالی دیگر کنار گذاشته شود.
برخی از بیماری ها که ممکن است عوارضی شبیه به استفراغ شدید حاملگی داشته باشد، عبارت است از:
- عوارض جانبی ناشی از مصرف دارویی خاص
- اختلالاتی در مسیر گوارشی و یا کبد
- پره اکلامپسی: شرایط خطرناکی که در اواخر بارداری ایجاد می شود و باعث افزایش ناگهانی فشارخون، اضافه وزن بیش از حد، تولید مایعات، وجود آلبومین در ادرار، سردرد شدید و اختلالات بینایی می گردد.
- زخم پپتیک
- سنگ صفرا
- اسهال و استفراغ ناشی از مسمومست غذایی
- آپاندیسیت
- میگرن
- اختلالات متابولیک: هایپرتیروئیدیسیم، بیماری آدیسون و کتواسیدوز دیابتیک
اگر علائم تهوع بارداری شدید نباشد پزشک درمان خانگی تهوع بارداری را توصیه می کند. اما اگر با این وجود هم چنان استفراغ و تهوع بارداری ادامه داشته باشد، پزشک تزریق وریدی مایعات را توصیه می کند. این مایعات اغلب حاوی شکر و هم چنین الکترولیت های لازم هستند. بیشتر اوقات مصرف مایعات (به صورت تزریقی و یا خوارکی) می تواند چرخه تهوع و استفراغ را از بین برده و شما موقتا احساس بهتری خواهید داشت.